11. joulukuuta 2010

ATC

Katselin tuossa jokin päivä Strömsöä (ylläri) ja siellä tehtiin ATC -kortteja.  En ollut ennen kuullutkaan moisesta, ja olin vähän epäileväinen, että mitä iloa niistä on, mutta kaverin kanssa juteltua innostuin itsekin =)

ATC (Artist Trading Cards) kortit ovat taiteellisisa vaihtokortteja. Vähän kuin jääkiekkokortit tms, niitä vaihdellaan keskenään. Kortteja ei saa ostaa, vaan korttien liikkuvuus perustuu vaihtamiseen ja oma korttisi voi joskus löytyä vaikka toiselta puolelta maapalloa =) Tekotavoissa ja materiaaleissa on vain taivas rajana, sillä ainut sääntö on kortin koko. Sen täytyy olla 6,4cm x 8,9cm (mielummin pari milliä alle kuin yli).  Kortit ovat uniikkeja tai niitä voi tehdä pienen erän täysin samanlaisia. Kortin taakse tulee oma nimi, työn nimi sekä halutessa yhteystiedot (sähköposti). 

Tekniikoina voi siis käyttää niin maalausta, kollaasia, valokuvia, piirtämistä, leimasimia kuin ompeluakin. Ajattelin joulukiireiden jälkeen väsäillä kyseisiä kortteja, en vain tiedä kenen kanssa niitä vaihtelisi. Onko kukaan lukijoista kiinnostunut tällaisesta? =)

1 kommentti:

  1. Hassu juttu. Juuri tänä aamuna tässä koneen ääressä istuin ja ajattelin, että jos alkaisi väsäämään erinlaisia kortteja uusio materiaalista.. Onko tämä jokin merkki taivaalta?? T Moppe

    VastaaPoista