7. huhtikuuta 2010

Vesimarmorointia kynsiin


Kuulin tuossa taannoin vesimarmoroinnista kynsiin. Kynsihulluna kiinnostuin tietysti heti! Tänään päätin kokeilla, ja ihan kivaa jälkeä siitä tuli. Aika sotkevaa  ja aikaa vievää touhua. Ei kannata yrittää, jollei omista pitkää pinnaa. Huonona puolena myös lakkojen kuluvuus, suurin osa menee hukkaan, vain pieni osa tarttuu kynteen. 

Tarvitset pienen vesiastian, kynsilakkoja (tässä touhussa kannattaa suosia tummia/kirkkaita värejä kun ne kuitenkin vielä haalenee vedessä), hammastikkuja, vanupuikkoja, teippiä sekä kynsilakanpoistoainetta.

Ota vesiastiaan noin kädenlämpöistä vettä. Tiputa veden pinnalle haluamaasi lakkaa tai kahta lakkaa vierekkäin. Väri täytyy tiputtaa veteen melko lähellä veden pintaa, sillä jos sen tiputtaa korkealta, se painuu suoraan pohjaan. Kun väritipat on pinnassa (itse huomasin ainakin, että väriä tarvitsee laittaa melko monta tippaa) vedä hammastikulla kevyesti pisaroista jokin kuvio. Paina sormi värien kohdalta ja pidä pinnan alla sen aikaa kunnes saat pumpulipuikolla kerättyä ylijääneen lakkakalvon veden pinnalta sormen ympäriltä. Jos nostat sormen pois vedestä ennen kuin otat ylijääneen lakkakalvoa pois, niin se sotkee kynnen. Tässä hommassa täytyy kokoajan  toimia melko vikkelästi, ettei lakka ehdi liiaksi hyytyä ennen kuin saat sormesi veteen. Sitten puhdistat lakat pois sormesta kynnen ympäriltä. Vältyt pahimmalta puhdistamiselta, jos aluksi laitat teippiä sormenpäähän, niin että vain kynsi jää näkyviin. Lopuksi laitoin vielä kirkasta lakkaa päälle.
2 kommenttia: