9. marraskuuta 2014

Muuttohaaveita


 
Tykkään lukea sisutuslehtiä ja katsoa teemaan sopivia ohjelmia, mutta aina mielessäni pyörii kysymys; miten sen unelmasisustuksen saa? Koti ei koskaan vastaa mielikuvia ja lehtien aukeamat on täysin mahdottomia toteuttaa.

Tässä häiden jälkeen kun on ollut taas aikaa haaveilla, niin olemme miettineet muuttoa. Rivitalonpätkä pienellä pihalla olisi mukava. Oma piha olisi noiden karvakavereiden kanssa kätevä ja kesällä voisi istutella kaikennäköistä tai vaikkapa grillailla.

Pitäisin hieman vanhemmanlaisesta asunnosta ja sisustuksesta. En nyt tarkoita mitään kukkakuosilla päällystettyä mummonmökkiä, mutta sellainen koti johon sopisi vanhemmatkin huonekalut eikä vain Ikean expeditejä. Mielummin vähän sellaista rosoista ja lämmintä, pehmeitä värejä ja kodikkuutta. Vanhoissa rakennuksissa vain on aina se yksi miinus - esteettömyys. Ovet ovat kapeampia, wc:t ahtaita...

Tämä nykyinen asumus ei meistä kummastakaan tunnu oikein kodilta ja juuri siksi nämä muuttoaikeet ovatkin mielessä. Nyt tosin on se etu, että uutta kotia voi etsiä ihan rauhassa eikä tarvitse muuttaa kiireellä. Vaihdoinkin juuri keittiön kalusteiden paikkaa, jos se edes vähän hillitsisi muuttohaaveitani.
Mutta mitä siltä kodilta sitten haluan? Niinpä. En oikein tiedä. Ainakin ison, toimivan ja kauniin keittiön. Siellä pitäisi olla paljon kaappitilaa, mutta myös avohyllyjä kaikille purnukoille. Ja jos mahdollista, niin pyöreä ruokapöytä. Wc/kylpyhuoneen tulisi olla tilava ja jotenkin elegantti. Amme olisi ihana, mutta niin epäkäytännöllinen. Makuuhuoneen pitäisi olla rauhallinen,  luokseenkutsuva ja pehmeä. Olohuoneessa takka olisi plussaa ja iso sohva palvelisi vieraita.

Sellaista vähän ajan patinoimaa, mutta käytännöllistä. Ei moderneja, täyskiiltäviä tasoja eikä myöskään metsästysmajan hirvenpäitä seinillä. Tasapainoista ja ehkä hieman retroa. Vanhoja huonekaluja ja tavaroita uusien rinnalle. Sitä minä haluan.

1 kommentti:

  1. Kyllä rivari pyörii itselläkin mielessä, jossain tulevaisuudessa. Mikäs sen ihanampaa kuin oman kodin sisustaminen!

    VastaaPoista