24. marraskuuta 2014

Eikä ne murheet meihin yllä


Olin lauantaina Juha Tapion mahtipontisella Jäähalli-keikalla. Voin kertoa, että tuota iltaa oli odotettu! Ostin lipun jo joskus keväällä Facebookissa julkaistun ennakkomyynnin kautta :)

Kesken kaiken alkoi melkein itkettää, sillä Juha Tapion musiikki on kulkenut kanssani vuosia. Niihin lauluihin liittyy niin mahdottomasti muistoja. Tuo musiikki on kasvattanut minua ja ollut mukana niin iloissa kuin suruissakin. Olinpa sitten ylitseuotavan onnellinen tai kyynel silmäkulmassa, niin jostain biisistä löytyy aina lohtu ja empatia. Arvostan häntä muusikkona, niin laulajana kuin lauluntekijänäkin.

Keikalla oli myös vierailevia tähtiä ja ilta oli muutenkin melkoinen spektaakkeli. Oli pyrotekniikkaa ja muuta, mutta olen kyllä sitä mieltä, että Juhis pärjää ilman niitä kaikkia lisätehosteitakin. Vaikkei hän olekaan mikään maailmantähti vaan aivan tavallinen ihminen, on hämmästyttävää kuinka noin ison tilan voi pieni mies ottaa haltuunsa. Juha Tapio oli läsnä ja ne kauniit tarinat laulujen synnystä tuovat hänet lähemmäksi kuulijaa. Biisitarjonta oli myös mukavan monipuolinen; vanhat ja elämää nähneet laulutkin pääsivät esille.

Toivon, että hänen uransa jatkuu vielä pitkään, sillä muuten en pärjäisi :)

1 kommentti:

  1. Hei Anna
    Minäkin olin lauantaina paikalla, ja kokemus oli kyllä huikea. Nimenomaan lohduttavina minäkin koin biisit ja hyvä mieli velloo varmaan pitkään mielessä. Ei muuta kuin seuraavaa keikkaa odotellen.
    Mukavaa syksyn jatkoa sinulle.
    Terveisin Anne

    VastaaPoista