4. heinäkuuta 2014

Mestarikokki 70-luvultaKiertelin alkuviikolla kirpputoreilla ja löysin aarteita. Mukaan lähti kaksi ihanaa retrokulhoa sekä nämä reseptikortit. Mestarikokin reseptikortit ovat suoraan 70-luvulta, alkuperäislaatikossaan. Nämä olivat tuolloin kotirouvien villitys; kortteja keräiltiin hartaasti ja niitä odotettiin postinkantajalta aina yhtä innolla. Tallessa oli jopa laatikkoon kuuluva vihkonen mausteiden käytöstä ja aineiden tilavuuksista!

Ohjeita selaillessa löytyi jos jonkinnäköistä herkkua, mutta ehdottomasti eksoottisimmalta kuulosti uunigreippi! :)

1 kommentti:

 1. Hei Anna
  Olen seurannut blogiasi vuoden verran. Ensimmäisen kipinän sain Anna-lehdestä, jossa sinusta oli pieni juttu.
  Itse olin lapsi 70-luvulla, ja nuo kortit tulivat meidänkin perheellemme. Nyt harmittaa, että jonkun muuton tai suursiivouksen yhteydessä ne todennäköisesti joutuivat kaatopaikalle. Olisi ollut kiva tehdä nostalgiamatka lapsuuteen ja kurkistaa olisiko mieleen jäänyt joku sen ajan herkku.
  Itse muistan noilta ajoilta herneillä täytetyt makkarakupit, herne-maissi-paprika -risoton ja kokonaisena paistetun broilerin, joka oli todella eksootista 70-luvulla.
  1800-luvulla syntyneelle papalleni, äitini loihtimat ruuat olivat jatkuvan ihmetyksen aihe, koska hänelle ainoaa oikeaa ruokaa oli perunat ja soossi sekä marjakisseli jälkiruuaksi.
  Kaaikkea hyvää sinulle ja rakkaallesi. Älkää stressatko liikaa hääjärjestelyillä. Kun ehdit, päivitä myös Taiston kuulumisia. Itselläni on kova koirakuume, mutta rohkeus ei ole riitänyt niin ison päätöken tekemiseen.
  Terveisin Anne

  VastaaPoista