20. helmikuuta 2014

Pulled chicken


Kävin tänään haalimassa kaupasta läjäpäin kukkamultaa, sillä viherkasvit huutavat taas näin kevään tullen uutta multaa. Tarttuipa sillä reissulla vähän muutakin matkaan, joista mainittakoon nämä ihana kakkuvuoat. Nyt voin tehdä äidin synttäreille sydämen mallisen juustokakun ^^

Oli pakko ostaa myös tulppaaneja, kun olivat niin iloisen näköisiä. Tuossa juuri asettelin kolme kimppua erinäköisiin maljakoihin, joista söpöimmäksi tuli tämä pikkuinen maljakko :) Ihanan keväistä!



Kaupoilla ollessani oli mies tehnyt ruokaa, ja hyvää ruokaa olikin ^^ Lautaselta löytyi herkkusieniohrattoa, pulled chickeniä sekä aivan ihanaa romesco-kastiketta. Kaikkihan tietävät hitiksi nousseen pulled porkin eli riivityn, ylikypsän possun. Teimme saman version kanasta, ja se oli lähes yhtä maukasta. Romesco puolestaan käy niin kasvisten kanssa dippailtavaksi, paahtoleivän päälle kuin liha tai kanan seuralaiseksikin. Savuinen paprikan maku kävi hyvin yhteen miedosti savun makuisen barbeque-kastikkeen kanssa, jolla kana maustettiin. Ohratosta ei ikinä saa kovin esteettisen näköistä, joten tuo annoskin näyttää mössöltä mössön päällä. Ulkonäöstä riippumatta, suosittelen kokeilemaan!



Pulled chicken

kanan koipireisiä
vettä 
jokin maustekastike, esimerkiksi barbeque

Jos kanankoivet ovat marinoituja, huuhtele marinadi pois ja asettele koivet uunivuokaan.  Laita vettä niin, että kanat ovat puoliksi veden alla. Paista 175 asteessa n. 3 tuntia. Voit myös keittää koivet suuressa kattilassa. Kun liha irtoaa luista helposti, on kana tarpeeksi kypsää. 

Kun kanat ovat hieman jäähtyneitä, irroita nahka ja erottele lihat luista. Paista pannulla lihan pintaan hieman väriä ja mausta barbeque-kastikkeella. Pulled chickeniä voit käyttää myös esimerkiksi hampurilaisen täytteenä.

Romesco

1 prk paahdettua paprikaa
1 dl kokonaisia, kuorettomia manteleita
4-6 valkosipulin kynttä
3 siivua paahtoleipää
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
1 rkl viinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Laita uunippellille kuoritut valkosipulinkynnet, mantelit ja kuutioiksi leikatut leivät. Paahda 175 asteisessa uunissa kunnes leivät ovat rapeita ja valkosipuli pehmeitä. Anna jäähtyä. 

Kaada tehosekoittimeen paahdettu paprika (ei lientä), öljy sekä mausteet ja hienonna. Lisää joukkoon jäähtyneet mantelit, leivät ja valkosipulit. Sekoita täydellä teholla, kunnes massa on tasainen. Maista ja lisää halutessasi suolaa tai cayennepippuria. Säilyy tiiviissä kulhossa jääkaapissa n. viikon.

Herkkusieniohratto

2 dl ohrasuurimoita
1 sipuli
1 prk tuoreita herkkusieniä
1,5 l kanalientä
pippuria
(herne-maissi-paprika)

Paistamiseen voita

Laita ohrasuurimot kylmään veteen likoamaan pariksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi. Paloittele sipuli, valkosipuli ja herkkusienet. Paista sipuleita ja sieniä ennen kuin lisäät suurimot. Lisää kuumaa kanalientä desi kerrallaan niin, että ohra ehtii imeä nesteen itseensä. Tarkista aina välillä ohran kypsyys ja lisää lientää niin kauan kunnes ovat kypsiä. Lopuksi lisää joukkoon jotain mikä antaa väriä, vaikkapa pieneksi kuutioitua porkkanaa tai herne-maissi-paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti