25. joulukuuta 2013

Kalenterikirja


Tässä nyt sitten viimein se toinen idea, jonka Taika-lehdestä sain. Eli tällainen kalenterikirja, joita tein kolmelle kaverille joululahjaksi. Jokaisesta tuli hieman erilainen, saajansa näköinen, mutta vain tästä yhdestä muistin ottaa kuvan ennen paketointia.

Taika-lehden välissä oli kuukaudet ensi vuodelle, ja kopioin niistä muutamat lisää. Skräppäyspapereita ja saranarenkaita löysin Sinellistä, pitsiä kaivoin omista varastoista ja välissä olevat muistilaput revin ihan tavallisesta tulostuspaperista.

Pelkän kalenterin lisäksi näistä löytyi myös reseptejä jokaiselle kuukaudelle ja olin valmiiksi ympyröinyt vuoden varrelta tärkeitä päivämääriä. Lisäksi liimasin kirjasen taakse irroitettavia PostIt-lappuja. Mielestäni näistä tuli hienoja, ja oli niitä kiva tehdäkin, vaikka jossain kohtaa meinasi hieman into laantua.
Toiseksi joululahjaksi tein kahvi- ja keksipurkkeja. Kahvin joukkoon laitoin kardemummaa, ja keksipurkissa on keksien tekoon tarvittavat kuivat aineet. Sitten kylkeen vain ohje mitä pitää lisätä ja laitoin mukaan myös koko reseptin, jos haluaa tehdä kyseisiä keksejä lisää. Tässä alla ohje kekseihin, jos tahdot yllättää ystäväsi herkkupurkilla :) Tyhjään purkkiin voi sitten laittaa valmiit keksit.


Tarvitset tähän lahjaan 1 litran vetoisen, tiiviin lasipurkin sekä...

5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl pähkinärouhetta tai kuivattuja marjoja/hedelmiä
2 1/2 dl suklaata rouheena, hippuina tai karkkeina

175 g voita
2 isoa kananmunaa

Mittaa kuivat aineet lasipurkkiin listan mukaisesti. Painele vähän joka kerroksen jälkeen, jotta kaikki mahtuvat purkkiin. Koristele purkki haluamallasi tavalla esimerkiksi kankaalla ja narulla. Laita purkin kylkeen kortti jossa lukee:

"Vatkaa 175 g voita notkeaksi ja lisää 2 munaa hyvin vatkaten joukkoon. Lisää lopuksi koko purkin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele palloiksi ja paista 200 asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!"

4 kommenttia:

 1. Kylläpä on kivoja lahjoja.
  Kalentereissa on ollut tekemistä. Lopputulos on kyllä huikea.
  Saaja on taatusti onnellinen.
  Mukavaa Joulun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja kalentereita oot tehny! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ideoita! Hyvää alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 4. Hitsi vieköön!
  Niin kuin tässä ei minulla olisi jo ihan tarpeeksi projekteja päällekäin, mutta tuo kalenterikirja on kyllä yliveto! Ehkä sen ehtisi vielä tekaistakin jos heti aloittaisi... :)
  On kauniita juttuja sivuillasi muutakin... Sanoisinko tämän olevan oikea idea-paratiisi! <3 ;)

  VastaaPoista