16. kesäkuuta 2013

Kihlajaiskahvit


Eilen vietimme kihlajaisiamme. Paikalle tuli kymmenen henkeä, ja halusin tottakai tehdä maukasta syötävää. Vanhempani tulivat pitkän matkan päästä, niin ajattelin tehdä myös suolaista syötävää. Niinpä tein feta-paprikapiirkan, lohipiirakan, salaatteja, sydänpikkuleipiä sekä mansikkajuustokakun. Juotavaksi tein sitruunajääteetä ja titenkin kahvia tarjottiin.






Lohipiirakan tein samalla pohjalla kuin tuon fetapiirakankin, mutta täytteeseen laitoin...

500 g lohikuutioita
4 dl kermaviiliä
3 munaa
kuivattua tilliä
viherpippuria
suolaa
sitruunanmehua

Kaikki vain sekaisin ja paistetun pohjan päälle, kypsennä 175 asteessa n. 20 minuuttia



Kakusta halusin kaksikerroksisen, niin ostin toisen pienemmän irtopohjavuoan johon laitoin pelkkää täytettä. Sitten vain kumosin sen toisen kakun päälle, niin se näytti sellaiselta kerroskakulta :)

Mansikkajuustokakku 

Pohja:

1 muna
3/4 dl sokeria
100g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl mansikoiden mehua

Täyte:

15 liivatetta
600 g tuorejuustoa
300 g rahkaa
3 dl kuohukermaa
2 pss pakastemansikoita
2 tl vaniljasokeria
2½ dl sokeria
3/4 dl vettä

Sulata mansikat, mittaa taikinaa varten 1/2 dl mansikoiden mehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään vuokaan.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri sekä sulatetut mansikat. Lämmitä vesi ja sekoita liivatteet siihen. Kaada liivatevesi seokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada vuokiin ja anna olla jääkaapissa yön yli. Irrota kakut ja aseta tarjolle päällekäin. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti