6. kesäkuuta 2013

Äidin kasvimaalta


Viikonloppuna piipahdin kotipuolessa ja äidin kasvimaalta sain mukaani melkoisen kasan raparperia. Ensimmäiseksi keittelin siitä reilun kuusi litraa mehua, sitten tein mansikka-raparperipiirakan ja loput laitoin pakastimeen. Sieltä on sitten kiva kaivaa raparperia piirakkaan tai kiisseliin kun varsinainen sesonki on jo ohi.

Mehusta tuli jälleen kerran ihanan raikasta :) Laitoin mukaan mansikoita, sitruunaa ja kanelia. Ihanaa kesäjuomaa, ja heti pullotuksen jälkeen sitä piti lähteä rannalle nautiskelmaan. Iltasella vielä kun pyöräytin tuon piirakan, niin mies lähti kaupasta hakemaan piirakan kaveriksi vaniljajäätelöä. Kun avasin kylmälaukun, oli tuo ihanuus ostanut minulle lempisuklaapatukkani joka möllötteli kassissa päällimmäisenä. Voiko enää olla mitään söpömpää ^^ Pieni teko, mutta niin piristävää :)

Raparperimehu

6 l vettä
n. 2 kg raparperia
2 pss pakastemansikoita
4 dl sokeria
4 dl fariinisokeria
2 sitruunaa
2 kanelitankoa

Kuri ja paloittele raparperit. Viipaloi sitruunat. Laita kaikki kattilaan, keitä hiljalleen reilu 20 minuuttia ja anna maustua viileässä yön yli. Siivilöi ja pullota seuraavana päivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti