1. toukokuuta 2011

Vappu

Tänä viikonloppuna on varmasti ympäri Suomea juhlittu vappua :) Oma vappuni sujui rauhallisesti; eilen olin teatterissa ja tuli käytyä ulkona syömässä, ja tänään olen leiponut vähän herkkuja. Olin siis eilen katsomassa Hakaniemen musiikkiteatterissa UIT:n (Uusi Iloinen Teatteri) esitystä Ilon kautta. Esitys oli hyvä, rento ja vappuaattoon sopiva. Se koostui pienistä pätkistä, jotka eivät liittyneet toisiinsa ja mukana oli paljon musiikkia, tanssia ja laulua. Lavalla olivat mm. Miia Nuutila, Taneli Mäkelä, Markku Haussila sekä Iina Kuustonen. Todella onnistunut ilta! :)

Tänään olen hieman leipoillut, pitaleipiä ja mustikkapiirakkaa. Piirakka onnistui hyvin, mutta pitaleipiin ei oikein muodostunut sellaista kunnollistta taskua...



Pitaleivät (6kpl)

3 dl vettä
20 g hiivaa
3 rkl öljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mukaan öljy, sokeri sekä suola. Lisää jauhoja vähitellen. Anna kohota hetki ja tee kuusi mahdollisimman ohutta leipää. Paista 225 asteessa n. 5 minuuttia. Leikkaa taskua vähän auki ja täytä haluamillasi täytteillä.




Mustikkapiiras rahkatäytteellä

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vanilj.sokeria
½ dl maitoa


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu margariini. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan ja levitä päälle mustikat. Sekoita täyte ja kaada päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti