Raparperimehu
1,5 l vettä
0,5 kg raparperia
250 g mansikoita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 sitruuna
(kaneli- ja vaniljatanko)
Kuori ja palottele raparperi sekä viipaloi sitruuna. Lisää raparperi, mansikat, sirtuunaviipaleet sekä sokerit kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna maustua viileässä yön yli. Siivilöi ja pullota seuraavana päivänä. Siivilään jäänyttä mössöä kannattaa vähän lusikalla painella, niin saa kaikki mehut valutettua.Tarjoile veden tai vichyn kanssa! (puolet mehua, puolet laimennusta oli ihan hyvä suhde)
VINKKI! Jäljelle jääneen raparperi-mansikkamössön voi käyttää vaikkapa piirakan täytteenä tai rahkan seassa.
Raparperi-mansikkakiisseli
0,5 kg raparperia
250 g mansikoita
vettä
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Kuori ja palottele raparperit ja laita kiehumaan. Keitä n. 10-15 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä ja lisää seos kattilaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna pulpahtaa ja lisää lopuksi mansikat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti