27. toukokuuta 2011

Raparperia ja mansikkaa, voiko olla parempaa?

En ole ikinä maistanut, saatika tehnyt raparperimehua. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista, ja kokeilla, eihän siitä voi tulla pahaa. Ja olin oikeassa, mehusta tuli erittäin maistuvaa ja raikasta! :) Kaikenlisäksi se oli helppo ja nopea valmistaa. Loput raparperit keittiyivät kiisseliksi, ja kummatkin saivat kaverikseen, ah niin ihania, mansikoita :)


Raparperimehu

1,5 l vettä
0,5 kg raparperia
250 g mansikoita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 sitruuna
(kaneli- ja vaniljatanko)

Kuori ja palottele raparperi sekä viipaloi sitruuna. Lisää raparperi, mansikat, sirtuunaviipaleet sekä sokerit kiehuvaan veteen ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna maustua viileässä yön yli. Siivilöi ja pullota seuraavana päivänä. Siivilään jäänyttä mössöä kannattaa vähän lusikalla painella, niin saa kaikki mehut valutettua.Tarjoile veden tai vichyn kanssa! (puolet mehua, puolet laimennusta oli ihan hyvä suhde)


VINKKI! Jäljelle jääneen raparperi-mansikkamössön voi käyttää vaikkapa piirakan täytteenä tai rahkan seassa.




Raparperi-mansikkakiisseli

0,5 kg raparperia
250 g mansikoita
vettä
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Kuori ja palottele raparperit ja laita kiehumaan. Keitä n. 10-15 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä ja lisää seos kattilaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna pulpahtaa ja lisää lopuksi mansikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti