1. lokakuuta 2010

UBB


Kävin tänään Helsingin Senaatintorilla katselemassa 142 kaksimetristä karhua. United Buddy Bear -karhujen maailmankiertueen 20. näyttely on esillä 1.9. - 26.10.2010. Näyttelyssä kukin karhu edustaa yhtä yhdistyneiden kansakuntien tunnustamaa valtiota. Vuonna 2002 järjestettiin ensimmäinen näyttely Berliinissä ja sen jälkeen näyttelyn on nähnyt noin 22 miljoonaa ihmistä eri puolilla maapalloa. 

Jokainen patsas on kunkin osallistujamaan yhden taiteilijan teos. Kunkin patsaan kohdalla oli aina kyltti mistä selvisi mm. taiteilijan nimi ja valtion nimi sekä lipun kuva, jota patsas edustaa. Karhut seisovat "käsi kädessä" ja viestivät suvaitsevaisuuden ja kansojen, kulttuurien ja uskontojen välisen ymmärtämyksen puolesta. Jokaisessa patsaassa näkyy aina kyseisen maan ominaispiirteitä.

Kampanja on oleellisesti apuna hädänalaisille lapsille. Lahjoitusten ja huutokauppojen avulla on jo pystytty keräämään peräti 1,6 miljoonaa euroa Unicefille ja paikallisille lastensuojelujärjestöille. Paikan päältä pystyi myös ostamaan karhuja minikoossa. Suomea kuvastava karhu huutokaupataan Helsingissä paikallisen lastensuojelujärjestön hyväksi. 

Lisätietoa löydät Senaatintorilta sekä osoitteesta http://www.buddy-baer.com/fi/united-buddy-bears/world-tour/helsinki-2010.html 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti