30. lokakuuta 2010

Keittiön supersiivous

Taas on pari päivää mennyt vain siivoamiseen ja tavaroiden järjestelyyn. Siivoilu ja järjestely voi olla luovaa ja rentouttavaa jos siihen asennoituu niin eikä pidä turhaa kiirettä. Pidän siitä, että tavaroille on omat paikkansa, ja että kodissani on siistiä. Välillä tuntuu kylläkin, että siivousintoni menee liian pitkälle eikä loppua näy :D On pitänyt jo aloittaa ompelut ja joululahjat, mutta siivous vain vie voiton! Piti putsata ja järjestää vain keittiön kaapit, mutta homma lähti käsistä ja lopulta tuli siivottua keittiö ja vaatehuoneen toinen seinä.. 


Seikkailin Ikeassa tuossa viime viikolla, ja mukaan tarttui kaikennäiköistä, mm. tuo ruokapöydälle tullut teline. Se on kätevä, saa tavaroita moneen kerrokseen, eikä ne vie turhaa tilaa pitkin poikin pöytää.

 Ikeasta löytyi myös lasipurkkeja jauhoille ja muille kuiva-aineille. Tuohon myös kului aikaa kun niitä purkitti ja näperteli nimikylttejä jokaiseen purkkiin. Pidän myös noista pahvilaatikoista aivan älyttömästi! Saa kätevästi tavarat siististi kaappiin ja kun laatikot nimeää, niin kaikki löytyy helposti. Pitäisiköhän minusta tulla joku toimistoihminen tai arkistoija, kun kaikki tällainen on niin kivaa :D
Mausteille löytyi myös ihania pikku lasipurkkeja Ikeasta. Näitä pitää ehdottomasti hommata lisää!

Teehyllyni sai myös uuden asukin, kun kesällä kirpparilta löytyneeseen lasiseen hillopurkkiin laitoin hunajan. Muumipurkissa lempiteepussit pysyvät kätevästi järjestyksessä, eikä tarvitse säilyttää montaa erilaista pahvista teepurkkia. Hunajaakin löytyy monenlaista ja -makusta, kuitenkin tulee aina teehen käytettyä vain tuota perushunajaa. Mutta makuhunajat on hyviä sellaisenaan tai vaikka lettujen päällä! :-)
Kahville ja kaakaoille on myös omat hyllynsä. Suloisiin pikku peltipurkkeihin kätkeytyy tummaa kaakaota seka kaakaokahvia. Allaoleviin pallopurkkeihin tiensä löysivät raesokeri ja mannasuurimot. Mannapuuron ohjeen yritin lyhyesti kirjoittaa purkin kylkeen, ettei tehtäessä tarvitse alkaa arpomaan ainesten määrää. 
 Olin tuossa vanhemmillani käymässä parisen viikkoa ja luonnon helmasta otin mukaani vähän käpyjä ja sammalta askarteluihin. Tämä lasipurkki on kuitenkin jo pitkään kaivannut jotain sisältöä, niin tein sammaleesta ja kävyistä siihen sisälle pienen asetelman. Päällä hieman perunajauhoja tuomaan talven tuntua :-) Käpyjä jäi vielä jäljelle, ajattelin niistä tehdä jouluksi jotain asetelmia, vaikkapa kanelitankojen kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti