20. kesäkuuta 2010

Turkua ja keltaista pyykkiä










Perjantaina seikkailin päivän Turussa. Aamulla lähtö yhdeksän junalla ja illalla yhdentoista jälkeen juna oli takaisin helsingissä. Pitkä, mutta mukava päivä. Kun koko päivän menee kuin pieni pupu paikasta paikkaan, niin kyllä paljon ehtii nähdä ja tehdä. Tuntui kuin olisi ollut viikon reissussa! :-) Turussa tuli shoppailtua, syötyä ja valokuvailtua. Olisi vain ollut hieman nätinpi sää, niin olisi voinut olla enempi ulkosalla ja mennä vaikka lounasristeilylle tai jotain muuta.. 

Synttärilahjaksi sain vähän  rahaa isovanhemmilta, niin nekin tuli nyt käytettyä. Mukaan lähti kengät, koruteline ja tuollainen intialainen ovikello tai mikälie. Kengät löytyi DinSkosta, korukorkokenkä Stockmannilta ja Indiskasta tuo "ovikello". Siinä on siis päässä pieni kulkunen, joka kilisee kun sitä heiluttelee.
Ihastuin tuohon korutelineeseen heti sen nähtyäni. Se sopii kuin nyrkki silmään tuohon lipastolleni ja sain muutaman koruista esille. Kaulakoruille se on liian matala, mutta rannekoruille ja sormuksille juuri sopiva. Olen hieman etsiskellytkin tuollaista, mutten ole sopivaa nähnyt ennen.
Tuossa muutama päivä takaisin onnistuin värjäämään valkopyykkini keltaiseksi. Harmitti melkoisesti, sillä siinä meni lempi kesähameeni ja -housuni. Yritin tänään valkaista niitä kloriitilla, mutta tuloksetta.. Väri ei edes haalistunut, mitä ihmettelen syvästi, sillä onhan kloriitti melkoista myrkkyä..  Kyllä ketuttaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti