29. toukokuuta 2010

Piimälimppu


½ l piimää (ei mielellään rasvatonta)
50 g hiivaa
1 dl siirappia
½ rkl pomeranssia
½ rkl kuminaa
½ rkl fenkolia
½ rkl suolaa
5½ dl ruisjauhoja
n. 8½ dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
½ dl kuumaa vettä
½ dl siirappia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja suolan kanssa hienonnetut mausteet. Alusta ruisjauhot taikinaan ja lisää hiivaleipäjauhoja pikkuhiljaa. (8½ desilitraa hiivaleipäjauhoja ei kannata laittaa, tulee muuten turhan kova leipä. Itselläni meni n. 6½ - 7 dl) Anna taikinan kohota. Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota pellillä. Pistele haarukalla ja paista 175 asteessa n. 1h 15min. (Kiertoilmauunissa kesti vain 45 min ja vähän alle 175 asteessa) Voitele kuumat leivät siirappivedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti