10. joulukuuta 2012
Mustikkajuustokakku
Mustikkajuustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
200 g mustikoita
10 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
2 dl hillosokeria
Kiille:
2 dl Valion mustikkakeittoa
4 rkl sokeria
5 kpl liivatelehtiä
Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Keitä mustikat hillosokerin kanssa. Sekoita lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon juustot, sokeri ja rahka. Sekoita hieman jäähtyneeseen mustikkaan puristetut liivatelehdet. Lisää mustikka kerma-juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: kaada mustikkakeitto tiheän siivilän läpi kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Lisää joukkoon liivate ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä yön yli.
Pieni ja hento ote
Ristiäisiin sain jälleen kerran väkertää tukan nätiksi. Nutturadonitsilla siisti nuuttura, letti kiertämään nutturan ympäri ja toiselle puolelle ruusu koristeeksi. Letistä jätin päät letimättä ja kiharsin ne ruusun ympärille koristeeksi :)
Ja katsokaa kuinka söpösti tädin pikkuinen tarrasi pikkuisilla sormillaan kiinni *sydän*
Ristiäiset
Kakkujen päälle tahdoin löytää jotakin ihania, hempeitä koristeita ja "pienen" etsinnänä jälkeen sopivia löysinkin. En tahtonut mitään perinteistä haikaraa ja mielestäni kakun päällä makoilevat vauvat ovat jotenkin epämiellyttäviä. Niinpä ostin yhdet vaaleansiniset tossut sekä pari Mikki Hiiri -koristetta. Ne olivat söpöjä ja mukavan vekkuleita, ja niihin kun yhdisteli hieman marsipaaniruusuja, tuli kakuista hyvin näyttäviä. Lisäksi täytekakun kermavaahdon värjäsin elintarvikevärillä siniseksi, vaikka siitä kylläkin tuli hieman vihertävä.
6. joulukuuta 2012
Lakkiaiset
Eilen oli poikaystävän veljen lakkiaiset. Oli ihanaa kun sai laittautua nätiksi, ja nykyään laittautuminen on kaksin verroin mukavampaa, kun tietää, että vieressä on joku joka tykkää katsella :) Siispä kiharsin tukan ja tahdoin saada aikaiseksi jonkun uuden kampauksen. Tässä joskus näin jossakin lehdessä kuvan, jossa kiharrettu tukka oli vedetty toiselle sivulle, kuitenkin niin, että se ei näyttänyt sivuponnarilta. Niinpä aloin sellaista väkertelemään ja siitä tuli aivan mielettömän ihana! :) Takaa se oli mukavan elävä, ei liian aseteltu ja helmipinnit koristivat kampausta mainiosti. Edestä se näytti juuri siltä, että tukka on vain vedetty olkapäälle. Edestäpäin en siis sitä kiinnittänyt ollenkaan. Tällaisen tahdon tehdä toistekin! :)
5. joulukuuta 2012
Täydellinen sinetti!
Tällä tekniikalla vahaa kuluu kyllä hieman enemmän, mutta on se kuitenkin kiva, että sinetit ovat oikean näköisiä. Niin ja kannattaa muuten varoa, lusikka kuumenee todella kuumaksi. Itse onnistuin sormeni polttamaan...
Kortteilua
Viime päivät olen väkerrellyt joulukortteja. En koe olevani mikään korttimestari, kunhan jotain väkertelen, sillä itsetehty kortti on aina kivempi antaa :) Enkä koskaan jaksa tehdä kaikista korteista samannäköisiä. Ideoinnissa menee aina tovi, jotta saa jokaiselle oman näköisensä kortin. Tämän kertaisen korttipajan ehdoton hittituote oli kimalleliima. Sitä löytynee jokaisesta kortista, enemmän tai vähemmän :)
Ja yhtäkkiä kortteja koristellessa tajusin, että miksei kirjekuoriakin voisi koristella! Kuitenkin aion tehdä niihin sinetit, niin miksei etupuoltakin voisi koristella. Niinpä kimalleliima kauniisen käteen ja piirtelemään. Nyt lumihiutaleet ja sydämet piristävät valkeita kuoria. Tuo raidallinen on kyllä ehdottomasti oma suosikkini! :)
4. joulukuuta 2012
Bataattisosekeitto
3 perunaa
3 porkkanaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
(suolaa)
Kuori ja paloittele juurekset. Keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes ovat kypsiä. Ota keitinlientä talteen n. kahvikupillinen ja kaada loput pois. Soseuta sauvasekoittemella ja lisää lientä joukkoon. Tee sen paksuista kuin haluat. Sekoita mukaan tuorejuusto ja ripaus valkopippuria. Tarjoile esimerkiksi sitruunalla maustettujen katkarapujen kanssa! :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)