10. joulukuuta 2012

Mustikkajuustokakku



Mustikkajuustokakku


Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita


Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
200 g mustikoita
10 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
2 dl hillosokeria


Kiille:
2 dl Valion mustikkakeittoa
4 rkl sokeria
5 kpl liivatelehtiä

Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Keitä mustikat hillosokerin kanssa. Sekoita lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon juustot, sokeri ja rahka. Sekoita hieman jäähtyneeseen mustikkaan puristetut liivatelehdet. Lisää mustikka kerma-juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: kaada mustikkakeitto tiheän siivilän läpi kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Lisää joukkoon liivate ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä yön yli.

Pieni ja hento ote


Ristiäisiin sain jälleen kerran väkertää tukan nätiksi. Nutturadonitsilla siisti nuuttura, letti kiertämään nutturan ympäri ja toiselle puolelle ruusu koristeeksi. Letistä jätin päät letimättä ja kiharsin ne ruusun ympärille koristeeksi :)

Ja katsokaa kuinka söpösti tädin pikkuinen tarrasi pikkuisilla sormillaan kiinni *sydän*


Ristiäiset


Eilen oli veljen pojan ristiäiset ja sain leipoa juhliin läjäpäin herkkuja. Äiti huolehti suolaisesta puolesta ja pullasta, niin loput sain päättää itse. Juhlapöytään tuli kaneliässiä, hieman epäonnistuneita macaronseja, suklaajuustokakku, mustikkajuustokakku sekä tietysti perinteinen mansikkatäytekakku :)




Kakkujen päälle tahdoin löytää jotakin ihania, hempeitä koristeita ja "pienen" etsinnänä jälkeen sopivia löysinkin. En tahtonut mitään perinteistä haikaraa ja mielestäni kakun päällä makoilevat vauvat ovat jotenkin epämiellyttäviä. Niinpä ostin yhdet vaaleansiniset tossut sekä pari Mikki Hiiri -koristetta. Ne olivat söpöjä ja mukavan vekkuleita, ja niihin kun yhdisteli hieman marsipaaniruusuja, tuli kakuista hyvin näyttäviä. Lisäksi täytekakun kermavaahdon värjäsin elintarvikevärillä siniseksi, vaikka siitä kylläkin tuli hieman vihertävä.







Ja ne macaronsit... Noh, ne eivät menneet aivan kaikkien sääntöjen mukaan. Testikerralla ne onnistuivat mainiosti, ja nyt tein niitä kahdesti eikä kummallakaan kerralla tullut täydellisiä. Alareunaan ei noussut sitä sellaista pitsiä, eikä muutenkaan ne noussut niin hyvin. Lisäksi kaikkien pinta halkeili ja osa jäi vähän raa'aksi. En tiedä olisiko pari pisaraa väriainetta muuttanut taikinan koostumusta niin paljon? Vai mikä meni pieleen... Mutta kuitenkin, siedettävimmät yksilöt laitoin esille ja hyvän makuisiahan ne olivat. Ja eikös se ole niin, että kotileivonnaiset pitäisi näyttääkin itsetehdyiltä :)


Kaneliässätkin onnistuivat hyvin, ja jopa meni kirjaimetkin tällä kertaa oiikein päin :) Oli hienot ristiäiset ja hyvät tarjoilut! :)

6. joulukuuta 2012

Lakkiaiset



Eilen oli poikaystävän veljen lakkiaiset. Oli ihanaa kun sai laittautua nätiksi, ja nykyään laittautuminen on kaksin verroin mukavampaa, kun tietää, että vieressä on joku joka tykkää katsella :) Siispä kiharsin tukan ja tahdoin saada aikaiseksi jonkun uuden kampauksen. Tässä joskus näin jossakin lehdessä kuvan, jossa kiharrettu tukka oli vedetty toiselle sivulle, kuitenkin niin, että se ei näyttänyt sivuponnarilta. Niinpä aloin sellaista väkertelemään ja siitä tuli aivan mielettömän ihana! :) Takaa se oli mukavan elävä, ei liian aseteltu ja helmipinnit koristivat kampausta mainiosti. Edestä se näytti juuri siltä, että tukka on vain vedetty olkapäälle. Edestäpäin en siis sitä kiinnittänyt ollenkaan. Tällaisen tahdon tehdä toistekin! :)



Ja kynnetkin piti tottakai saada sopimaan teemaan. Huuliin laitoin punaista huulipunaa, niin punertavaa väriä löytyi myös kynsistä. Tuo lakka näyttää jossakin valossa todella oranssilta (niinkuin tuossa kuvassakin), mutta oikeasti se on vähän punaisempi. En ihan kirkkaanpunaista viitsinyt laittaa, kun tahdon sitä sitten jouluna :)

5. joulukuuta 2012

Täydellinen sinetti!





Kehittelin hieman sinetöintitekniikkaani. Sinettivahapakkauksessahan oli ohje, että vahapötköä pidetään kynttilän päällä ja sitten se painetaan kuoreen. Se ei aivan toiminut niinkuin halusin; leimasimen kuva ei tullut kunnolla esille eikä sinettiin tullut ihania reunoja. Niinpä otin mallia elokuvista, niissähän on aina sellainen pieni kauha, jossa vaha sulatetaan. Otin tähän tarkoitukseen käytöstä poistetun ruokalusikan, leikkasin palan vahaa ja sulattelin tuikun päällä. Ensimmäisellä palalla kesti sulaa, mutta sitten kun lusikka oli jo valmiiksi kuuma, niin vaha suli nopeammin. Sitten vain kaadoin sulaneen vahan kirjekuoren päälle ja leimasimella painoin puolisen minuuttia. Ja tadaa, täydellinen sinetti oli valmis! :)

Tällä tekniikalla vahaa kuluu kyllä hieman enemmän, mutta on se kuitenkin kiva, että sinetit ovat oikean näköisiä. Niin ja kannattaa muuten varoa, lusikka kuumenee todella kuumaksi. Itse onnistuin sormeni polttamaan...

Kortteilua




Viime päivät olen väkerrellyt joulukortteja. En koe olevani mikään korttimestari, kunhan jotain väkertelen, sillä itsetehty kortti on aina kivempi antaa :) Enkä koskaan jaksa tehdä kaikista korteista samannäköisiä. Ideoinnissa menee aina tovi, jotta saa jokaiselle oman näköisensä kortin. Tämän kertaisen korttipajan ehdoton hittituote oli kimalleliima. Sitä löytynee jokaisesta kortista, enemmän tai vähemmän :)






Ja yhtäkkiä kortteja koristellessa tajusin, että miksei kirjekuoriakin voisi koristella! Kuitenkin aion tehdä niihin sinetit, niin miksei etupuoltakin voisi koristella. Niinpä kimalleliima kauniisen käteen ja piirtelemään. Nyt lumihiutaleet ja sydämet piristävät valkeita kuoria. Tuo raidallinen on kyllä ehdottomasti oma suosikkini! :)

4. joulukuuta 2012

Bataattisosekeitto


1 iso bataatti
3 perunaa
3 porkkanaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
(suolaa)


Kuori ja paloittele juurekset. Keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes ovat kypsiä. Ota keitinlientä talteen n. kahvikupillinen ja kaada loput pois. Soseuta sauvasekoittemella ja lisää lientä joukkoon. Tee sen paksuista kuin haluat. Sekoita mukaan tuorejuusto ja ripaus valkopippuria. Tarjoile esimerkiksi sitruunalla maustettujen katkarapujen kanssa! :)