10. syyskuuta 2014

LuumuhilloÄiti toi eilen koiran takaisn kotiin kahden viikon loman jälkeen ja samalla saimme hieman syksyn satoa; omenoita, luumuja, perunoita, punajuuria ja avomaankurkkuja. Luumut pilaantuvat nopeiten, joten niitä aloin heti työstämään. Itse en pidä luumuista noin tuoreeltaan enkä tiennyt pitäisinkö hillostakaan, mutta ajattelin, että hillon voin ainakin antaa lahjaksi :)

Olen yleensä keittänyt kaikki hillot vain soseeksi ja lisännyt hieman hillosokeria, mutta nyt mieleni teki kokeilla oikein kunnon hilloamista. Etsin kaapeista sopivia hillopurkkeja ja laitoin ne 200 asteiseen uuniin. Kannet ja tiivisteet keitiin kiehuvassa vedessä.

Kun siemenet oli perattu pois, jäi jäljelle hieman yli litra luumuja. Joukkoon tuli 0,25 dl vettä ja 250 g hillosokeria. Sitä kiehuteltiin reilu 10 minuuttia välillä aina hämmentäen ja pinnalle muodustuvaa vaahtoa kuorien.


Keitetyt kannet kuivattiin puhtaalla pyyhkeellä ennen käyttöä. Lopuksi luumuseos vielä soseutettiin tasaiseksi sauvasekottimella ja kaadettiin kuumiin lasipurkkeihin. Kannet tiiviisti kiinni ja parin päivän päästä hillo on syötävää :) Huomenna ajattelin säilöä kurkkuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti