2. maaliskuuta 2014

Koekakku

Äidin synttäreiden vietto siirtyi kuukaudella eteenpäin, mikä antoi minulle tilaisuuden koekakun tekoon. Halusin tehdä mangojuustokakun, jossa olisi ihanan suklainen pohja. Netistä katsomissani ohjeissa juusto-osuus oli miedosti maustettu sitruunalla ja mango tuli kuvioihin vasta kiilteessä. Minusta on kuitenkin kiva, että koko kakku maistuu sille mille sen on luvattu maistuvan. Tarkoitus oli tehdä tähän kakkuun myös mango kiille, mutta kaikki kakkuun varaamani viisi pilttipurkkia menivät juusto-rahkaseokseen, eikä täyte siltinkään maistunut mangolta. Ajattelin, että ehkä se hyytyessään yön aikana vähän maustuu, mutta ei. Lopuksi olin todella tyytyväinen, että ehdin tämän koeversion valmistaa. Tätä olisi ollut kauheaa tarjoilla äitini 50-vuotis synttäreillä! 


Kakkupohjana käytin mokkapalan pohjaa, mihin lisäsin rouhittua suklaata. Täytteeseen laitoin 5 liivatelehteä 200 g tuorejuustoa, 200 g rahkaa, 2 dl vaahdotettua kermaa, 5 purkkia mangopilttiä sekä yhden desilitran sokeria. En tiedä olisiko tuore mango toiminut paremmin? Ne eivät vain oikein tahdo koskaan olla riittävän kypsiä. Ja sitten olisi vaihtoehtona mangotuorejuusto, mutta en tahtoisi kakkuun sellaista esanssin makua. Joten ehkäpä teen äidille jonkun kakun, minkä ainakin tiedän varmasti onnistuvan.

2 kommenttia:

 1. Moi! Tässä taatusti hyvä ja mangolta maistuva kakun täyte. Testattu on! :) Tämän kun tekee kaksinkertaisena, niin onnistuisi varmasti hyvin juustokakun tyyppisesti? Itse olen laittanut täytekakun väliin. Ja ps. Vauvojen soseet ei maistu tarpeeksi mangolta, Bonnen sose on erinomaista, löytyy useimmista isoista kaupoista.

  Mangomousse:
  3 liivatetta
  2dl kermaa
  3dl mangososetta (bonne)
  3rkl sokeria
  3rkl sitruunamehua

  Laita liivatteet likoamaan
  Vatkaa kerma.
  Lisää kerman joukkoon mangosose ja sokeri.
  Kuumenna sitruunamehu, sulata liivatelehdet. Sekoita liivateseos kerman joukkoon.

  VastaaPoista