5. heinäkuuta 2011

Puinen mummo
Tuossa toissailtana tutkailtiin äidin kanssa vanhoja tavaroita ja eksyttiin vanhojen lelujen ja vauvanvaatteiden sekaan. Ihan meinasi vauvakuume iskeä, kun omia ja veljeni pikkuruisia vaatteita katseli!

Lelukaapin kätköistä löytyi tuo vanha maatuska-mummo, joka kätkee sisäänsä aina uuden ja uuden puisen, kauniin luomuksen. Yksi osa pitäisi vielä jostain löytää, viisi niitä kai kuuluisi olla. Netissä ainakin sanottiin, että pariton määrä, ja kyllä tuo muutenkin vaikuttaisi siltä, että välistä yksi puuttuu. Pariton määrä kuvaa Venäläisessä perinteessä jatkuvaa elämää, kun taas parillinen elämän päättymistä. Yksi maatuskoista on myös vähän kärsinyt, kun sitä on jouduttu hieman teippailemaan...

Äitini kertoi, että oma mummuni on tämän joskus Venäjän reissulta tuonut tuliaisiksi, samaten tuon huivin. Huivia kylläkään ei ole ikinä käytetty, kun on vielä tuo lappukin paikoillaan, josta ei muuta saanut selville kuin vuosiluvun; 1989. Kuva huivista ei ole ihan paras mahdollinen, pahoitteluni... Joka tapauksessa äärettömän kaunis huivi, ja vihdoin se pääsee käyttöön; äiti antoi sen minulle. Myös maatuska pääsi pois kaapin pimennosta :) Mitä kaikkea nuo meidän kaapit ja ullakko mahtavatkaan kätkeä sisäänsä?

1 kommentti:

  1. Upea huivi! <3 ...vanhat tavarat on kyllä niin upeita aarteita ja tihkuvat muistoja, joita ei rahalla voi korvata. Minullakin tuollainen maatuska pienenä löytyi, nyt en osaa sanoa missähän laatikon perukoilla se mahtaa olla...hmm.

    VastaaPoista