5. tammikuuta 2011

Kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan...


Niinpä. Otsikkokin sen jo ehkä kertoo, että nämä veivät todellakin mukanaan. Sunnuntaina aloin selailemaan vanhoja aikakauslehtiä. Piti vain kokeeksi tehdä yksi tai kaksi ATC-korttia. Homma kuitenkin lähti lapasesta ja yöllä puoli neljän aikaa ajattelin, että voisi kai mennä välillä nukkumaan. Seuraavana päivänä jatkoin, ja seuraavana, ja tänään tein tälläerää viimeiset kortit. Reilut parikymmentä niitä tuli yhteensä, muutama niistä oli kaverin tekemiä (alimmainen kuva).

Eli ATC (Artist Trading Cards) kortit ovat taiteellisisa vaihtokortteja. Vähän kuin jääkiekkokortit tms, niitä vaihdellaan keskenään. Kortteja ei saa ostaa, vaan korttien liikkuvuus perustuu vaihtamiseen ja oma korttisi voi joskus löytyä vaikka toiselta puolelta maapalloa =) Tekotavoissa ja materiaaleissa on vain taivas rajana, sillä ainut sääntö on kortin koko. Sen täytyy olla 6,4cm x 8,9cm (mielummin pari milliä alle kuin yli). Kortit ovat uniikkeja tai niitä voi tehdä pienen erän täysin samanlaisia. Kortin taakse tulee oma nimi, päiväys, työn nimi sekä halutessa yhteystiedot (sähköposti). Tekniikoina voi siis käyttää niin maalausta, kollaasia, valokuvia, piirtämistä, leimasimia kuin ompeluakin.

Itse tein vain yhdellä tekniikalla, eli lehtileikkeitä käyttämällä. Alussa ei ollut mitään ideaa mitä tekisi, mutta kun vastaan tuli kiva kuva tai teksti, alkoi sen ympärille kertyä kaikenlaista ja osasi etsiä joitakin tiettyjä juttuja. Tein kaikista erinäköisiä, mutta yksi sarjakin syntyi. Oikeastaan vähän kuin vahingossa, bongasin lehdistä pieniä tietoiskuja, ja niistä tuli kiva kolmen kortin kokonaisuus. Yläkuvassa ruskea kortti kuuluu tähän sarjaan. Aluksi tein kaikki valkoiselle pohjalle, jotka päällystin lehdistä löytyvillä kuvilla (esim tapetit, lakanat yms isommat kuvat), mutta kävin myös ostamassa värikkäitä kartonkeja, niin ei tarvitse pohjia tehdä. Siinä säästää vähän aikaa. Nyt täytyy katsella jos saisi jostain lisää lehtiä, niin pääsisi jatkamaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti