20. tammikuuta 2013

Illallinen neljälle


Eilen oli jälleen aika illalliskutsujen! :) Olin alunperin suunnitellut tekeväni jotakin aasialaistyyppistä kanajuttua, mutta kun tilanteet ja vieraat vaihtuivat, muuttui samalla ruokalistakin. Päädyinpä siis tekemään lasagnea äidin reseptillä, fetasalaattia sekä paistettuja vihreitä papuja.


Fetasaalaattiin laitoin mm. jääsalaattia, herneenversoja, aurinkokuivattuja tomaatteja, keltaista paprikaa, oliiveja, paistettuja leipäkuutioita sekä tottakai fetajuustoa. Tätä ihanan värikästä salaattia tuli iso kulhollinen ja kyllähän se vieraille maistui :)

Vihreitä papuja paistelin voissa sipulin ja valkosipulin kera. Nämä sain tarjoilla ihanasta uudesta emalikattilastani, joka löytyi kirpputorin kätköistä :)


Ja sitten se äidin herkullinen lasagne. Itse en pidä siitä käsittämättömän ällöttävästä valkokastikkeesta ja sulaneesta juustoraasteesta, joita lasagneen yleensä tulee. Niinpä teen äidin tavoin "valkoisen kastikkeen" vain sulattamalla paketin Olympia -sulatejuustoa ja sekoittamalla siihen sen verran maitoa, että koostumuksesta tulee hyvä. 


Lasagne


400 g jauhelihaa
1 prk paseerattua tomaattia
sipulia
valkosipulia
oreganoa

mustapippuria
suolaa


Juustokastike
1 prk sulatejuustoa
maitoa
suolaa

pippuria


lasagnelevyjä

Kuullota pienennetyt sipulit, lisää mukaan pilkotut valkosipulit ja jauheliha. Kun liha on kypsä, lisää joukkoon tomaatti ja mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Sulata juusto teflonkattilassa. Kun juusto on sulanut, lisää maitoa sen verran, että koostumuksesta tulee kastikemainen. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Voitele uunivuoka. Kasaa lasange vuokaan niin, että jauhelihakastiketta jää päällimäiseksi. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. 

15. tammikuuta 2013

Kimmeltävä lumi


Tuossa viikonloppuna tein jälleen uudet kynnet. Halusin jotain, mikä sopii kaiken värisiin vaatteisiin. Niinpä kynsistä tuli valkoiset hopeisella hileellä. Näyttävät jotenkin sellaiselta auringossa kimmeltelevältä lumihangelta :)

Asuntoa olen myös saanut vähän parempaan kuntoon. Lattia näkyy jälleen suurelta osin, sillä tavarat seikkailivat kaappeihin. Viikko sitten saatiin eteiseen uusi vaatekaappi, joka on sekä ihanan näköinen että ihanan tilava :) Pikkuhiljaa tästä tulee ihan hyvä koti meille molemmille :)

6. tammikuuta 2013

Yhteensopivaa


Ensimmäinen koko kynnelle laitettava kynsitarra kokeilu ei vakuuttanut minua. Sain kuitenkin joululahjaksi kynsilakkoja ja näitä kyseisiä tarroja, joten päätin kokeilla uudelleen. Ja onneksi kokeilin, sillä jostain ihmeen syystä nämä toimivat paremmin :) Ne oli helpompi laittaa paikoilleen ja ylijääneen osuuden sai oikeasti viilattua pois, niinkuin ohjeessa sanotaan. Sain myös tuon marjapuuron värisen lakan jouluna ja kuinka hyvin se sopiikaan uuteen puhelimeeni! :) Oli muuten melkoisen kätevää lakatuilla kynsillä kirjoittaa tekstiviestiä, kun ei tarvinnut kuin näyttöä vähän hipsutella. Tämä on siis ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelimeni, ja olen aivan haltioissani! Ostin sen itselleni joululahjaksi :)

Ehkäpä parhaat lihapullat

Eilen kävimme pyörähtämässä Ikeassa, sillä uuteen asuntoon tarvitaan vielä melkoisesti juttuja. Aloitimme kuitenkin tärkeimmästä eli vaatekaapista :) Nyt kun sen saisi vielä kasattua, niin voisi tavaroita vihdoin vähän laittaa paikoilleen. Alkaa ehkä hieman tämä laatikoiden ja kassien keskellä eläminen tympimään...vaikka edelleenkin olen kyllä sitä mieltä, että tämän sotkun keskellä on jotenkin kotoisaa. 

Mutta niin, Ikeareissun jälkeen oli tarkoitus tehdä jotain helppoa, nopeaa ja maistuvaa ruokaa. Ilmeisesti emme yhdessä kykene tavallisen ruoan valmistukseen vaan aina syntyy jotain vähän hienompaa ja ei niin nopeaa sapuskaa :) Eilen päädyimme tekemään ehkä parhaita lihapullia ikinä, eli kiinalaisia lihapullia. Nams!  


800 g possun jauhelihaa
2 dl ruokakermaa
4 munaa
1½ dl korppujauhoja
5 rkl seesaminsiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2 tuoretta chiliä
1½ tl inkivääritahnaa
ripaus suolaa


Liemi:
3-4 rkl soijaa (tummaa soijaa)
1½ rkl osterikastiketta
½ dl sherryä 
3 rkl seesamiöljyä
3½ dl vettä tai kasvislientä
1½ rkl maissijauhoja


Paistamiseen:
sokeria
öljyä/voita

Lisäksi nuudeleita

Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Pienennä chilit ja valkosipulit pieneksi (valkosipulit voi myös raastaa pienellä raastimella). Lisää kaikki ainekset korppujauho-kermaseokseen ja sekoita huolellisesti. Muotoile lihapulliksi ja paista pannulla. Kun lihapullat ovat melkein kypsiä, ripottele päälle hieman sokeria ja paista hetki, niin pinta karamellisoituu. Valmista liemi kattilaan. Kun liemi kiehuu hiljalleen, laita pullat mukaan ja keitä n. 40 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Kääntele lihapullia välillä. Keitä nuudelit. Ota lihapullat liemestä, suurusta liemi maissijauholla ja sekoita nuudelit kastikkeeseen. Ja eikun syömään! :)

3. tammikuuta 2013

Kauneutta


Olin joulun alla ilmeisesti ollut todella kiltti, ainakin lahjoja tuli sen mukaisesti :) Paketeista tuli esiin hajuvesi, pyjama, runokirja, CD, kukkamaljakko, kuumavesipullo sekä monta muuta ihanaa juttua. Oli kuitenkin yksi lahja ylitse muiden, ja se on tuo kuvassa esiintyvä kaulakoru. Sain sen poikaystävältäni ja siitä hetkestä asti tuo on roikkunut kaulassani ^^ Kaunis ja kuitenkin samalla yksinkertainen, että voi käyttää myös arkena. Ja mikä tärkeintä, täysin hänen valitsema :)

Mustikkacupcake

Tänään oli pitkästä aikaa tilaisuus leipoa ihan vain itselle, leipomisen ilosta! :) Kaapeista ja pakastimesta löytyi juuri sopivasti ainekset mustikkamuffinseihin. Paistelin niitä 36 kappaletta, pakastin suurimman osan vierasvaraksi, ja osan jätin herkkupeikon houkutukseksi. Syötäväksi tarkoitetut yksilöt kuitenkin näyttivät jotenkin tylsiltä, ja kuin tilauksesta jääkaapissa tönötti purkillinen tuorejuustoa, ja sain nämä söpöiksi cupcakeiksi! :) 


Muffinssit tein rakkauden palojen ohjeella ja täytteeksi laitoin mustikoita. Ristiäisistä oli vielä jäljellä elintarvikeväriä ja koristeita, joista sai taiottua hienot torstai-illan herkut :) Tuorejuustoa oli juuri ja juuri kuuden muffinssin koristeluun, joten jos niitä tahtoo oikein urakalla pursotella, kannattaa tuorejuustoa varata riittävästi. 


Kuorrutteeseen siis tarvitset 200 g maustamatonta tuorejuustoa, n. 1 dl tomusokeria sekä halutessasi muutaman pisaran elintarvikeväriä. Kuorrutteen voi myös maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla. Sekoita seos huolella ja anna kylmetä hetki jääkaapissa. Sitten vain mönjä pursotinpussiin ja pursottelemaan!


1. tammikuuta 2013

Pyöreää syötävää




Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Pienellä kaveriporukalla herkuteltiin, katseltiin leffaa ja keskiyöllä polteltiin vähän tähtisädetikkuja :) Tarjoolla oli juustotarjotinta, salaattia, katkarapu- ja tonnikalaleipiä sekä hedelmiä. Kiiveistä ja vesimelonista innostuin väkertämään pieniä palloja, sillä sain joululahjaksi palloraudan. Tästä eteenpäin toteutankin kaiken mahdollisen ruoan pallon muodossa, hih! ;)